Vette huid?

Vette huid is een van de moeilijke huiden types omdat je je vetten huid moeilijk in balans kunt brengen. Soms word je aangeraden producten te gebruiken om de glans op je huid te verminderen die je poriën blokkeren en daardoor krijg je mee-eters (puisjes) die ook wel tot acne kan leiden.

Is dat huid type die wordt gekenmerkt door zijn brede (verdikkende) en de overvloed aan afscheiding van natuurlijke oliën, omdat het de hormonen van het lichaam zijn die de productie van olie erin beïnvloeden. De afscheiding van oliën in een vette huid kan veranderen met veranderende maanden van het jaar, het weer, het ingaan van puberteit of andere hormonale onevenwichtigheden, evenals blootstelling aan psychologische stress, hitte of veel vocht.

Vette huid

vette huid mee-eters

Mee-eters en vette huid! Hoe?

Door het gebruiken van producten die niets meer dan je vette huid erger maken.
Vet ontstaat door de mannelijk hormonen “die zowel mannen als vrouwen hebben ”.
Stel (Je producten zitten in poriën en de vet komt daar vandaan) dat leidt tot dode huidcellen die je poriën verdikken en witte vette puisjes onder de huid dus mee-eters.

Met dit soort huid heb je weinig last aan droge huid, maar dat betekent ook niet dat je je dag en nacht crème niet mag of kan gebruiken. Het is juist anders om!

Waarom hydratering crèmes?

Het heeft ook altijd hydratering crèmes nodig om hydraten te blijven, want een vette huid die droog voelt, geeft huidcellen alert om meer vet (oliën) te afscheiden om de huid te hydraten. Dus probeer altijd dag en nacht crèmes te gebruiken die special zijn van vette huid.

Dubbel cleansing methode! Wat is dat?

Dubbel je huid schoonmaken en reinigen.
1ste stap gebruik je olie gezicht reiniger om je make-up te verwijderen van je poriën.
Dat helpt de make-up in poriën te smelten.
2de stap gebruik je gel gezicht reiniger om de make-up helemaal te verwijderen van je huid en je poriën.
3de stap zorg je om zeer een schoon droogdoekje te gebruiken om je gezicht te drogen.
4de stap gebruik passende toner om te checken of je huid 100% schoon is.
5de stap gebruik je serum en je hydratering crème.

– Laat tussen elke stap en de andere 30 seconden.
– Gebruik waterbase of gel achtig crèmes.

Tip: probeer je gezicht niet met je handen aan te raken na dat je andere spullen in je hand hebt vastgehouden. Want dan ben alleen bacteriën aan het plakken op je gezicht.